55 éves a Zákányszéki Parasztkórus

Nagyszabású gálaműsor keretében 2019. június 22-én ünnepelte a Zákányszéki Parasztkórus megalakulásának 55 éves jubileumát.
A népzenei rendezvényre meghívást kapott a Bordányi Borostyán Dalkör, a Forráskúti Őszirózsa Népdalkör, az Öreghegyi Bodza Citerazenekar akik Szeged-Kiskundorozsmáról érkeztek, az Öttömösi Citerazenekar, a Királydinnye Citerazenekar Üllésről, valamint a vajdasági Oromhegyes dalosai. A gálaműsorra több volt kórustag is eljött, valamint minden népzenét és népdalokat szívesen hallgató vendég.
A rendezvényen a jubiláló kórus több népdalcsokrot és kórusművet is előadott, a vendég csoportoktól színvonalas műsort hallhatott a közönség.
A jubiláló együttest Kazi Péter alpolgármester köszöntötte, további jó egészséget és kitartást kívánt az együttes tagjainak.

Az ünnepi műsort a sportcsarnokban vacsora és táncos mulatság zárta, meghívott vendég és ünneplő egyaránt jól érezte magát.
A rendezvény színvonalas megrendezéséért köszönet a Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár munkatársainak, a parasztkórus tagjainak és Zákányszék Község Önkormányzatának.

A rendezvényről fotók az intézmény facebook oldalán találhatóak. (A facebook ikonra kattintva)

 

Zombori Istvánné
intézményvezető

Leave a Comment