Főzzünk kicsit másképp
Főzőtanfolyam indul kezdő és gyakorló háziasszonyoknak, várjuk azok jelentkezését, akik az alapismeretek mellet szeretnének új főzési praktikákkal megismerkedni.
Vezető: Szűcs Julianna
Havonta jelentkező foglalkozás tervezete:
- március 28.
„Mi van a batyuban” – Program ismertetése, a foglalkozások menetének megbeszélése (alapanyagok, technikai előkészület).
Gyakorlati foglalkozás: Szamosza vagy zöldséges batyu készítése magyarosan és indiai fűszerekkel. Tavaszi saláta mixek, saláta öntetek.
- április
„ Ne csak termeld, fogyaszd is” –Terítéken a spárga: – felhasználása főételnek, köretnek, leveseknek, salátának, stb.
- május
Konyhatechnikai fortélyok az egészségesebb étkezés jegyében. Húsok sütése, párolása. Szendvics aljú edények előnyei.
Ízletes, egészséges ételek érrendszeri betegeknek, cukorbetegeknek. Egyszerűen elkészíthető egészséges köretek húsok mellé.
A főzőklub működése az EFOP-3.7.3-16-2017-00203 kereteiben valósul meg a Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtárban.