Pályázati tájékoztató – foglalkozások

A Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtárban 2019 évben is tovább folytatódnak a felnőtt csoportok foglalkozásai az EFOP-3.7.3-16-2017-00203 kódszámú, „Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása Ruzsa, Öttömös és Zákányszék településeken” c. pályázat keretében:

  • Ének- és zeneművészeti csoport: a Zákányszéki Parasztkórus minden héten kedden 18 órától tartja próbáit Pálnik András művészeti vezető irányításával.
  • Hagyományőrző tánccsoport: a néptáncot Kispéter Éva és Beták Barnabás oktatja minden kedden 19.30 – 21.30 óráig. A csoport tagjai az elmúlt évben megkezdett koreográfiák továbbfejlesztésén, valamint az idei év decemberére tervezett néptáncgálára készülnek.
  • Kreatív kézműves foglalkozás: következő foglalkozás február 23-án 9-11 óráig lesz, ahol az érdeklődők Czékus Kitti segítségével a nemezelés technikájával ismerkedhetnek meg.
  • Kreatív hobbivarró szakkör: Vásárhelyi Mihályné mórahalmi varrónő szakmai irányításával a szabás-varrás fortélyaival ismerkednek a hobbivarrók. A következő foglalkozás február 27-én 17 órától lesz a művelődési házban.
  • A Gazdakör összejöveteleire havonta egy alkalommal várja az érdeklődőket Négyökrűné Juhász Mária növényorvos, ahol lehetőség van a mezőgazdasági termelés aktuális kérdéseinek megvitatására, termesztési ismeretek elsajátítására és tapasztalatok, jó gyakorlatok megosztására.
  • Női kör: A Zákányszéki Nőegylet Ördögh Dezsőné vezetésével havonta egy alkalommal tartja összejöveteleit. A februári téma a farsangi est megszervezése, melyre 2019. február 23-án kerül sok. A tagok lelkesen készülnek a fellépésre: táncos koreográfiával és színdarab előadásával színesítik a rendezvényt.
  • A Főzőklub első foglalkozása március 28-án indul havi rendszerességgel a művelődési házban, Szűcs Julianna klubvezető irányításával. Várjuk azon érdeklődők jelentkezését, akik a főzés világában jártasak, de szeretnének megismerkedni az egészséges alapanyagokkal, új ízekkel. A klubban lehetőség lesz főzésre, kóstolása, receptek cseréjére. Várjuk a kezdő háziasszonyokat is! Az alapanyagokat biztosítjuk!

A csoportokhoz továbbra is lehet csatlakozni, érdeklődni a művelődési házban Zombori Istvánnétól, a teleházban Veszelka Zotánnétól lehet.

 

 

Leave a Comment